Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?

Regio Lek- en IJsselstreek verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren.

 

Privacystatement

In het privacystatement geven wij antwoord op de belangrijkste vragen over de verwerking van persoonsgegevens door medewerkers van de Regio Lek- en IJsselstreek via ledenadministratiesysteem Scouts Online van Scouting Nederland.

Het privacystatement is terug te vinden op www.scouting.nl/privacy.

 

Lidmaatschapsregistratie

Alle leden van de regio staan in Scouts Online. Ze zijn ingeschreven door de gegevensbeheerder van de groepen die zijn aangesloten bij onze regio.  Persoonsgegevens kunnen alleen worden geraadpleegd door medewerkers of vrijwilligers die hier gelet op hun functie toegang toe moeten hebben.

Voor Scouts Online zie het privacystatement op www.scouting.nl/privacy.

 

Gezondheidsformulieren activiteiten en kampen

Regio Lek- en IJssel hecht veel waarde aan een veilige speelomgeving. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het soms nodig zijn om een arts te bezoeken. Ook is het voor activiteiten die langer duren dan een reguliere opkomst, zoals Ontmoeting, noodzakelijk dat de (bege)leiding van de jeugdleden beschikt over informatie over de gezondheid van het lid. Denk hierbij aan voedselallergieën of medicijngebruik. Voor deze gelegenheden wordt gebruikgemaakt van een online gezondheidsformulier / -vragenlijst in SOL, die per activiteit dient deze te worden ingevuld door de ouders/verzorgers. De vragenlijsten zijn alleen inzichtelijk voor stafleden van de betreffende organisatie als genoemd op het formulier. De gegevens worden via een webformulier in een beveiligde database op de webserver bewaard.

Het eventueel geprinte formulier wordt direct na afloop van de activiteit vernietigd.

 

Registratie activiteiten

Bij activiteiten die niet langer dan een dag(deel) duren zijn leidinggevende bij de jeugdleden aanwezig. Zij weten de gegevens van deze jeugdleden.
Inschrijvingen voor deelname aan regio activiteiten gebeurt op aantal leden.

 

Financiële gegevens

De penningmeester van de Regio Lek- en IJsselstreek heeft inzicht in de financiële gegevens.

 

Contactlijsten

Elk team heeft de beschikking over een fysieke lijst met namen, adresgegevens, mailadressen en telefoonnummers van de leden van het desbetreffende team.
Deze contactlijsten zijn alleen inzichtelijk voor de leden van het betreffende team en staan in SOL.

Het is niet toegestaan kopieën hiervan te maken of uit te printen.


Online media

Regio Lek- en IJsselstreek maakt gebruik van het versturen van mailing via e-mail. Leden van de regio ontvangen zo nodig deze informatie op het opgegeven e-mailadres in SOL. Er is mogelijkheid voor een OPT-Out.

 

Beeldmateriaal

Regio Lek- en IJsselstreek maakt foto’s en video’s van diverse activiteiten ten behoeve van de promotie van Regio Lek- en IJsselstreek en als herinnering.

Bij inschrijven van een activiteit wordt aangegeven dat de leidinggevende de ouders hierop attenderen. De organisatie van de activiteit dient er rekening mee te houden dat jeugdleden mogelijk niet gefotografeerd of gefilmd mogen worden.

 

Communicatie

Voor vragen over het privacybeleid van Regio Lek- en IJsselstreek kan via het secretariaat opgevraagd worden ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

 

Datalekken

Indien er sprake is van (een vermoeden van) een datalek wordt dit conform het ‘protocol datalekken verwerkers’ gemeld bij Scouting Nederland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na melding van een datalek heeft Scouting Nederland een informatieplicht die voorschrijft dat leden worden geïnformeerd over wat er met hun persoonsgegevens is gebeurd.

 

Recht op vergetelheid (RTBF) en inzage in gegevens (SAR)

Indien een lid een beroep doet op het recht op vergetelheid (RTBF) of inzage in gegevens (SAR) reageert Regio Lek- en IJsselstreek binnen één maand op dit verzoek. Dit verzoek dient schriftelijk gedaan te worden via het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Conform het privacybeleid van Scouting Nederland wordt dit verzoek in overleg met de afdeling Juridische zaken van Scouting Nederland in behandeling genomen.